Stipendium 1

22 februari 2010

Det första stipendiumet som delas ut från Kalle Vevas Minnesfond

går till Johnny Sahlström.Johnny som lägger ner cirka 30-40 timmar i veckan på Bois Hockey är väl värd denna utmärkelse. En stor del av veckan sitter han och säljer bingolotter och andra arbetsuppgifter som Johnny utför helt ideellt för klubben är att sitta i entren på hemmamatcher eller att se till så att sponsorn Metsä Tissue

får ut sin reklam med posten, som innebär att Johnny måste vara på isstadion kl 07.00 på morgonen och se till att allt fungerar. Han har även många andra arbetsuppgifter som vi som gillar idrott tar för givet att det skall fungera.En person som alltid ställer upp och som jobbar i det tysta.

Stipendium 2

14 februari 2011

Utdelning av stipendium nr 2 gick också till några som verkar inom ishockyn i Mariestad.Dessa personer som har varit aktiva i Bois Hockey i 40 år och sköter bland annat om inköp till kiosker cafeèr och med allt arbete som det innbär under cuper och matcher.


Under en A-lagsmatch skall det dukas och fixas till matchsponsorn, kassor, 50/50 lotter och entrepengar skall samlas in och räknas. Och sedan skall tvättmaskiner köras och matrial skall fixas. 30 timmar per person och vecka är normalt för dessa två.

Två mycket viktiga personer för Bois Hockey.

Sven-Erik och Ann-Marie Olsson

Stipendium 3

5 Mars 2012

Utdelning av stipendium nr 3 gick till en person inom fotbollen.

Denna  person har verkat inom Degerfors IF som både spelare och materialförvaltare.

Och det är hans insatser som matrialförvaltare som vi vill uppmärksamma genom denna utdelning. Bengt Hagström som han heter har verkat som matrialförvaltare i DIF sedan 1966 .

En verklig eldsjäl som har ställt upp för DIF. Och samtidigt gjort Stora Valla känd inte bara genom fotbollen utan genom den stora fotosamlingen som finns i matrialrummet eller Skitiga Bullen som det har blivit känt för, med alla roliga historier som Bengt förmedlar.

Stipendium 4

20 Mars 2013

Utdelning av stipendium nr 4 gick till en person inom fotbollen

Denna  person har verkat i IFK Mariestad över trettio år som ledare för både U-lag som A-lag. Men själv kallar han sig matrialare.

Han är den som får sätta på tvättmaskinera när A-laget kommer hem efter bortamatcherna och allt ska vara rent till nästa match. Och när det ska renoveras och fixas på Lekevi så finns Sören där med hammaren. Sören finns också där som en stor medmänniska för ledare och spelare.

Stipendium 5

22 februari 2014

Årets stipendium går till eldsjälen Benny Jansson.Benny som har varit och är aktiv i Torsö Bif och Torsö bygdegårdsförening, där han har varit aktiv i över 40 år. Han lägger också ner mycket tid i idrottsalliansen och Vadsbofotbollen. Han arbetar också åt Svenska fotbollsförbundets projekt med mer fotboll på landsbygden. Benny är en person som alltid ställer upp och är en stor profil i föreningslivet. En person som alla föreningar vill ha med i sin verksamhet.

Stipendium 6

6 februari 2016

Årets stipendium tilldelas Krister Holm.

Krister tilldelas årets eldsjäl från Kalle Vevas minnesfond för sitt mångåriga arbete för att hjälpa fram Bois Hockey genom att engagera sig helhjärtat i olika arrangemang som intervjuer, insamlingar och Bois hemsida m.m.

Han är också en stor profil supprterklubben Oxarna.

Stipendium 7

23 mars 2017

Årets person är en eldsjäl som engagerar både människor hemma och långt bort. En person som gillar att starta upp nya projekt och som gillar att få igång andra människor. Och det har han bevisligen lyckas med genom dels sitt arbete med att renovera fyrar samt sina insamlingar av pengar till Kenya

En person som passar bra in på vår syn som eldsjäl.

Och den personen är Bosse Björk.

Stipendium 10

4 februari 2021

Årets pistagare blev Mariestads Bois ungdomssektion som tilldelas 5000 kr som de valt att använda en ny minisarg. Motiveringen lyder: 

"Ett år som detta så passar det bra att ge stipendiet till en förening som har en stor ungdomsverksamhet. Vi tycker det är viktigt att bidra till att få ungdomarna att komma tillbaks och träna och spela matcher igen när förutsättningarna ges"


Stipendium 8

30 januari 2018

Tina Holmström

Stiftelsens motivering lyder: ”Årets eldsjäl är en person som finns överallt. Hon är navet i föreningen. Hon har varit med i styrelsen för Mariestads Bois FF i nästan 40 år där hon engagerar sig i alla aktiviteter såväl seniorlag som ungdomslag, sponsring, bingolotter med mera. När hon får tid över är hon också engagerad i Västergötlands fotbollförbund. Hon är en person som alla föreningar vill ha med i sin laguppställning.

Stipendium 9

Utdelning av stipendium nr 9 går till en eldsjäl som under 40 år varit engagerad i Maifs friidrott. Man kan säga att utan Kaj hade det kanske inte funnits någon friidrotts sektion i Maif kvar. Otaliga är de ungdomar i Mariestad som han har tränat i de olika grenar som friidrotten innehåller, allt från att skriva träningsprogram till att coacha på tävlingar Förutom all tid han lägger på friidrotten har han också varit ledare för juniorlandslagets häcklöpare, han har också under tio år varit fystränare till Mariestads Bois A-lag. Nu har Kaj börjat träna de yngsta ungdomarna som intresserar sig för friidrotten och följer dem uppåt i karriären. En eldsjäl som arbetar i det tysta.